Perjungus į OS X, vėl ir vėl kilo vienas didelis susierzinimas - kiekvieną kartą, kai ką nors įkišau į savo „MacBook“ ir nutinka, kad failų sistemoje yra DCIM aplankas, „iPhoto“ iškart paleidžia ir pradeda nuskaityti.

SUSIJEDS: Kodėl kiekvienas fotoaparatas įdeda nuotraukas į DCIM aplanką?

Problema ta, kad nenoriu visą laiką naudoti „iPhoto“ - turiu omenyje tai, kad galiu naudoti ją savo nuotraukoms importuoti, bet kas būtų, jei bandau padaryti ką nors kita, pavyzdžiui, nulaužti „Minecraft Pocket“ išsaugojimo failus, ar aš ar turinio kitame diske turite? Ar kas, jei norėčiau tik įkrauti savo „iPhone“ ar „iPad“?

Laimei, tikrai nesunku sustabdyti „iPhoto“ paleidimą automatiškai.

„IPhoto“ automatinio paleidimo išjungimas

Tiesiog atidarykite „iPhoto“ ir meniu juostoje eikite į Nuostatos ir pažiūrėkite į išskleidžiamąjį meniu „Jungiama kamera atidaroma“.

Pakeiskite tai iš „iPhoto“ į „netaikoma programa“ ir nuo šiol „iPhoto“ išliks ramus.

Tai taip erzina, kad „iPhoto“ taip pat neatitraukia jūsų vaizdo įrašų nuo telefono. Bet, be abejo, tai jau kitas straipsnis.

Kaip išjungti "iPhoto" automatinį paleidimą tik viename įrenginyje

Jei norite, kad „iPhoto“ paleistųsi automatiškai savo fotoaparato atminties kortelėje, bet ne įjungdami „iPhone“, galite pakeisti kiekvieno įrenginio nustatymus. Tiesiog atidarykite „Image Capture“ programą:

Apatiniame kairiajame kampe pamatysite mažą rodyklę, kurią jums gali tekti spustelėti norint išplėsti. Čia galite pakeisti nustatymą: Nėra programos, „iPhoto“, „Peržiūra“ arba bet kurios, ko tik norite.

Taigi nustatykite „iPhone“ į „netaikomą programą“ ir palikite numatytąją atminties kortelę arba atvirkščiai, jei norite. Asmeniškai aš tiesiog visiškai išjungiau automatinį paleidimą, kuris atrodė paprastesnis.